Blogi sen kuin laahaa. Suokaa anteeksi. Tohinaa on ollut kaikenlaista, mutta on sitä treenattukin

Pommi on ottanut lähinnä tokojuttuja muistuttelu mielessä. Lisäksi Pompoti on tehnyt paljon tekniikkaa ja hajutyöskentelyä on muistuteltu. Kun lunta on tullut reilusti, olen pokkana ottanut esineruutua hangessa. Esineet ovat olleet melko isoja, sellaisia, sellaisia kuitenkin jotka voi piilottaa lumen alle. Hienosti jäppinen on nyt keskittynyt lumen alta etsimään, on selkeästi vaikeampaa kuin ilman lunta. Tässä koira väsyy melko nopeasti, pakko myöntää. En tiedä tekeekö harjoitus hallaa varsinaiselle esineruudulle, mutta ainakin koiralla on hauskaa. Lisäksi Pommi on ottanut tottisjuttuja, varsinkin hyppyjä. Pk A-esteellä meillä oli välillä ongelma, ettei irtoa kunnolla, no nyt irtoaa. Samoin hyppää hyvin perus metrin hypyn. Hyppynouto sen sijaan, noh paljon on vikaa omistajassa. Tarvitsisi varmasti opetella ensin heittämään se kapula suht hyvin esteen yli, ennen kuin voi vaatia koiralta hyvää suoritusta Lisäksi, Pommin seuraamiselle on tapahtunut jotain. Nykyisin se on hyvässä vietissä ja pitää katsekontaktin kokoajan. Seuraaminen on myös kivannäköistä ja iloista! jotain olen siis tehnyt oikein!Lumesta johtuen, emme ole päässeet hakumetsään ja merle mies on siitä selkeästi masentunut.

NipaNipatus. Treenejä on ollut hallilla, sisällä ja omalla pihalla. Lisäksi viikolla bongasin hyvän ja ison parkkipaikan jonne mennään varmasti treenaamaan. Pojan kiinnostus leluihin on nimittäin, no. En tiedä. Se ei enää ilottele ja palauta niitä minulle. TYTTI! Mitä teen??

Seuraaminen ihan jees, ilman palkkaa karkaa omasta mielestäni liian kauas, treenikaverien mielestä pysyy edelleen hyvin vierellä. Haluaisin vain tiiviin seuraamisen. Tuli eilen hallilla mieleeni, että teenköhän vasemmalla kädellä jotain minkä vuoksi koira hieman erkanee. Toiveinahan on ollut seuraaminen, jossa koira on melko kiinni jalassa. Namilla onnistuu, muuten ei. Kontaktissa kyllä pysyy. hmmph.. PItäisikö seuraamista olla ottamatta hetkeen, ehkäpä viikon tauko.

Nitro on lisäksi tehnyt tekniikkatreenejä, eli edestä sivulle siirtymisiä, sekä sivulta maahan ja perusasentoon. Nämä jo paremmat, ei kuitenkaan edestä siirry kunnolla viereen ilman käsiapua. Mitäs tämän kanssa tehdään?? Edessä ollessaan kuitenkin yrittää hakeutua sivulle. Huoh, en tiedä. Jokelaan tiemme pitäisi käydä, kun vain saisin nuo kouluhommat pois alta.

Eikö se kuitenkin niin mene, että eteenpäin pari askelta, ja juuri kun luulet, että kaikki on ok, tulee "takapakkia". Koiraurheilu on

1. vuotias Särkivaaralainen

 

Lihaskuntoakin on treenattu hankijuoksulla kauden 2012 hakutreenejä silmällä pitäen:

 

"Mamma laittaa mun juoksemaan tällasta ylämäkea ja tällaisessa hangessa. Ei tunnu missään!":