Ajeltiin Kirkkonummelle FinAni hallille treenaamaan. Takana oli pitkä viikonloppu mökillä, jossa keskityttiin lähinnä hankijuoksuun ja pitkiin lenkkeihin. Nitro näytti jopa hieman väsyneeltä, mutta lepäsi parin tunnin ajomatkan kotiin ja oli sitten jo valmis treeneihin.

Anyway, FinAni halli on oikein mukavan kokoinen ja lämmin (!!) halli, jossa treenattiin siis HVK:n riveissä. Treeneissä piti olla bh kokeeseen treenaavia koirakoira, ei jo sinne valmiita. Suurin osa oli jo siis koevalmiita 10 minuutin paikkaoloja myöten. Meidän rähinäRoopehan sitten otti hieman kierroksia kentällä samaan aikaan olleiden Suursnautsereiden kanssa. Häntä pystyssä rähisi taas ekat 10 minuuttia. Huoh.

Itse treeniin: ensimmäinen Idan kommentti meidän seuraamisesta oli, tahdotko todella sen olevan noin takana? Vastasin, et joo, sen paikka on siinä ja asia oli loppuunkäsitelty. Onhan se hieman erinäköistä kuin isolla suursnautserilla, jonka pää on ohjaajan vyöröllä, kun Nitro on hädin tuskin polven yläpuolella..Vire pojalla oli kuitenkin ihan ok, käännökset tiiviitä ja hyviä. Jälleen kerran kuulin, että käyttää takapäätään erinomaisesti. Ja käyttäähän se, kiitos vaan Tytille ja Sampalle ohjeista

Paikkamakuu meni meillä sitten ihan haisteluksi. Ihmettelin asiaa, sillä Nitro ei yleensä ole koskaan ollut kiinnostunut tavis hajuista, varsinkaan treenin aikana. Kävikin sitten ilmi, että joku oli ennen meitä treenannut juoksuisella nartulla hallilla, joten ei ihme, että uroskoirat olivat hieman muissa maailmoissa.

Jääviä aletaan tekemään enemmän kokonaisena liikkeenä, turha niitä on hinkata kun ovat ihan hyvällä mallilla. Seisominen kaipaa viela vahvistusta, mutta eiköhän se siitä hiljalleen.

MIetiskelin tuossa muuten, että aina kun Nipaa leikittää lelulla ( varsinkin hallissa) nostaa se kierrokset todella korkealle. Meillä kävi nyt sunnuntaina vielä niin, että kun palkkasin Nitron patukalla ja se oli todella hyvässä vietissä, karkasi viereiseltä ohjaajalta rottis meidän luo. Herrahan otti sitten hepulia, kun hänen ylhäisyyttään häiritään kesken leikin. Toki mun sanalla on sen verran painoarvoa, että lopettaa rähjäämisen käskystä. Pitäisikö siis leikittää Nipaa muiden koirien lähellä ollessa lelulla ( varsinkin jos tuollaisia luoksetuloja muiden koirien puolelta tulee) vai palkkaisiko sitä sitten aina vaan namipalkalla. Ite oon ollut melko huono noiden namppojen kanssa ja mielelläni lelulla koiran palkkaankin. Varsinkin kun Pommille on aina käynyt patukat, narulelut, vinkulelut, pallot...