HPH:n kevätleiri pidettiin tällä kertaa Inkoon upeissa hakumaastoissa. Nitro pääsi mukaan, sillä tuntuu, että hakuteenit eivät ole kuitenkaan sujuneet toivotulla tavalla. Tarkoittaen, että toivoin saavani vinkkejä vilkkaan koiran treeneihin ja pistovarmuuteen. Ilmaisua Nipa ei ole vielä treenannut. Haukkuhan koiralta tulee muutenkin, mutta jotenkin rullailmaisu tuntuisi enemmän omalta, kunhna vain saisi sen noudon kuntoon.. Treenit veti Ulla Komppa. Ulla sai kyllä meikäläisen kiinnostumaan myös EK-koulutuksesta...

Lauantai aamuna seistiin siis aamulla heti klo. 8 aikoihin valmiina lähtemään metsään. Ryhmässä oli 6 koirakkoa, jokaiselle koiralle tehtiin 2 treeniä. Mukana oli eri tasoisia koiria, saksanpaimenkoiria, labbis, groendahleja ja sokerina pohjalla meidän pikku Eero liukas luikku (Kyllä Tytti, nimi on edelleen käytössä...), niin hakukoiria kuin ek-koiriakin. Kolmella koirakolla olisi EK kisat parin viikon sisään. 2 koirista oli haukkuvia ja loput rullakoiria.
Kerroin Ullalle rehellisesti missä mennään, eli treenejä tänä vuonna takana vähän, pistoille lähdöissä on ilmennyt ongelmia ja ylimääräinen pyöriminen tulisi saada pois. Nitron ensimmäinen treeni otettiin 4 maalimiehellä. Ensimmäinen maalimies näyttäytyi, loput olivat piilossa valmiiksi. Koira lähti kaikille pistoille ihan ok, ei kuitenkaan ihan suoraan, vaan teki pieniä pyörähdyksiä ja muutenkin Ullan mukaan näytti siltä, ettei keskittynyt ihan kunnolla. Haki selvästi apua minulta. Lisäksi huomattiin, että UJOSTELI (!!) maalimiehillä. Ei siis saanut koskettaa, vaan väisti, samoin oli muutamalla maalimiehellä väistänyt kun koiraa palkattiin ruoalla.
Oli analyysin paikka:
- Koira pitää saada pistoille varmasti
- Turhat energiaa vievät pyörähdykset ja hössötyksen vievät keskittymistä
- koira vierastaa maalimiehiä (johtuiko vieraasta maastosta ja maalimiehistä --> treeneihin vierailijoita, maaston vaihtoja, muissa porukoissa käymistä) Tähän OT! Mistä saisi hakuporukan??

Seuraava treeni tehtiin sitten Ullan ehdottamalla tavalla, hajujäljellä. Maalimiehet menivät piiloon (verkkojen / pressujen yms alla jne.) Ja me Nitron kanssa käveltiin hihnassa maalimiesten lähelle. Koira otettiin keskilinjalle kun selvästi merkkasi maalimiehen. Keskilinjalta lähetys pistolle. Parille ensimmäiselle maalimiehelle lähti hieman empien, mutta sitten alkoi sujuman! Lähti suoraan ja ennen kaikkea hyvällä vauhdilla maalimiehille, nenä oli siis auki, ja jokin pienen aussien päässä raksahti. ”Tähän ei mammaa nyt tarvitakaan, vaan minä näytän mammalle missä piilo on!” Maalimiehet olivat ihan supereita, kehuivat ja palkkasivat koiraa erittäin hyvin ja innostivat sitä seuraaville piiloille. Ensimmäinen pisto oli n. 30 metriä, loput 40–60 metrisiä. Nitro teki 5 pistoa ja maalimieskin sanoi, että koirasta näki miten tyytyväinen se itsekin oli suoritukseen <3 Taas melkein tuli melkein itku (johtuneeko näistä hormoneista, mene ja tiedä… J), niin hieno pieni mies mulla käsissäni on.

Ensimmäisen päivän maasto oli melko haasteellinen muillekin koirille, vasemmalla puolella ei tuullut, ja oikealla puolella oli kallioista maastoa. Melkein 10 tuntia vietettiin lauantaina maastossa, joten pitkä päivä. Nitro tosin otti pieniä tottiksia aina välillä. Tästä koirasta ei virta lopu!

Sunnuntaina otin Nipalle aamulla n. 30 minuuttia tokoa. Tehtiin ihan vain alokas luokan liikkeitä, kun kerran hyppykin oli hollilla. Nämä sujuivat omasta mielestäni hyvin. Seuraamisessa on taas löytynyt uusi tatsi, kivaa! Sunnuntain hakutreeneissä toistettiin ja muistuteltiin edellisen päivän asioita. Samantyyppinen treeni siis Nitrolle, 6 pistoa. Ensimmäisellä piti hieman miettiä, joten päätettiin pitää ruokapurkkeja varmuuden vuoksi hieman auki. Maalimiehet edelleen verkkojen yms. alla piilolla. Hyvin merkkasi loput 5 pistoa ja Ulla sanoi kaukaa nähneensä miten hihna alkoi kiristyä kun kävimme merkkaamassa maalimiehet. Ja ainakaan koiran kunnon puolesta ei ole mitään mainittavaa, Nitro jaksaa ja jaksaa ja jaksaa. Ja tänään koira ei edes ujosellut maalimiehiä, vaan jo kolmannella pistolla makasi maassa kun maalimies rapsutteli ja silitteli. Oli onnellisen näköinen koira heart

Kerta kaikkiaan mukava leiri, kiva kouluttaja ja hyvä ryhmä. Kaikki tulivat oikeasti tekemään hyvää treeniä metsään, eikä vain haahuilemaan. Vinkkejä jaettiin puolin ja toisin ja rullakoirien treeneistä sain paljon irti myös Pommin treenejä ajatellen. Jos ihan rehellisiä ollaan, niin Pommin hakuilut on erittäin hyvällä mallilla. Tykkäsin Ullan tyylistä kovin, kun hän ehdotti jotain treenimuotoa, osasi Ulla hyvin perustella miksi näin tehdään ja miksi se voisi sopia juuri tietyn tyyppiselle koiralle.

Vinkkejä seuraaviin treeneihin molemmille koirille

-          Pistoja täytyy tehdä enemmän, turhaan teen aina 3-4 pistoa (jotta saadaan paljon onnistumisia), vaan tältä koiralta vaaditaan, sillä se tekee hyvin. Hyvä pistojen määrä varmasti 4-8.

-          Ei aina helppoja pistoja ensimmäiseksi (toden totta, miksi näin teen Pommillakin..?) vaan kivoja pistoja myös loppuun. Se virittää ja nostattaa koiraa selkeästi.

-          Pommille voisi ottaa muutamia tyhjiä ihan hyvin, sen pistot ovat varmoja

-          Rohkeasti pistoille lisää pituutta.

-          Maalimiesten kanssa tulee viettää aikaa: syötellen ja leikkien.