Tiistaina ajellaan Nitron kanssa toukokuun ajan Riitan koulutukseen Järvenpäähän. Tällä kertaa tehtiin perusasentoja häiriössä, liikkeelle lähtöjä liikkurin käskyttäessä, paikkamakuu ja istuminen, noutokapulan pitoa ja tunnarin alkeita.
Miten meni?

Perusasento häiriössä oli ok. Riitta heilutti ja vingutti lelua meidän edessä, hyvin piti koira paikan. Muutaman kerran kurkkasi nopeasti, mutta korjasi sitten itse ennen kuin ehdin puuttua asiaan. Nämä siis ihan kivalla mallilla. Liikkeelle lähdöt olivat myös tällä kertaa ok, tein pienen seuraamisen ja palkkasin. Ei kuulemma moitittavaa. Paikkamakuu tehtiin ympyrässä, aikaa 3 minuuttia. Pysyi hyvin, puolessa välissä heitti lonkalle, mutta tällä hetkellä pääasia on, että koira pysyy. Kävin 2 kertaa palkkaamassa. Maasta nousi hyvin perusasentoon, vaikka vastapäätä olikin Grotsku uros, joka selkeästi yritti provosoida Nipaa. Tällä kertaa Nitro oli nätisti.

Ja sitten se nouto... Voihan Noutonouto! Kun ei pidä, niin ei pidä. Ei otamme pitotreeniä pitämällä koiralla kapulaa suussa. Ja koska nouto EI todellakaan ole kunnossa, teimme tunnaria ihan vain viemällä kapulaa kauemmaksi, hieman peitettynä ja koiran otti hajulla kapulan. Kun nouto on kunnossa, niin tätä lisää. Nitro tuntuu tykkäävän näistä nenähommista todella paljon.

Noh, onneksi Särkivaara leiri starttaa ja treenit eivät lopu kesken. Seuraavan kerran Nipalla pidetään treeni taukoa keskiviikkona 23.7. Eli alamme virittäytymään treeni- ja leiritunnelmaan!