Pienoista blogi hiljaisuutta ollaan vietelty. Tekosyinä voisin laittaa tähän kouluhommat, työkiireet ja parin viikon ulkomaan reissun. Toki treenattukin on! PItäisikö ihan kerrata mitä, missä ja millon. Ainakin noin suurin piirtein.

Aloitetaanpas Pommista, sen kassa ollaan ahkerasti hakuiltu ja agiliidelty. Toko on jäänyt hieman vähemmälle, mitä nyt taitojen (?) ylläpitoa ollaan otettu. Agilityssä kontaktit alkavat olla jo ihan kivat, samoin keppeihin on tullut paljon varmuutta. Erilaiset keppikulmat ovat aina olleet meille ongelmallisimpia ja nyt nekin on jo ihan kivalla mallilla. Hakuilu on selkeästi Pommin mielestä kivempi laji kuin jälki, tosin viime kaudella jäljellä edistyttiin taas roimasti, joten kyllä sekin ihan mieleinen tuntuu olevan. Olen vaatinut Pommilta haku treeneissä nyt hallitumpaa käytöstä, perseilyjä en siedä ollenkaan. Ollaan myös tehty pitkiä pistoja, n.100 metriin. Ja kyllä, nyt rulla on tullut suussa ohjaajalle asti! Ja tähän itselle huomio, johtuu varmaan siitä, että olen nyt palkannut siitä..  Näytölle koiralla ei ole ollut niin hirveää kiinnostusta lähteä ja onneksi maalimiehet mainitsivat, ettei koira oikein halua syödä ruokiaan (vaikka on kuinka herkkua tahansa) niin vaihdoin palkat leluun. Ja sehän tepsi. Välillä tosin tuntuu, ettei sunnuntai ryhmän maalimiehet oikein tiedä mitä pitää tehdä, eivätkä oikein leikitä koiraa, vaikka olen selkeästi sitä toivonut, pyytänyt ja näyttänyt. Pommihan kyllä leikkii mielellään kaikkien kanssa ja palkkautuu paremmin lelulla, esim. pallolla.

SItten Nitro, pienestä pennestä on kasvanut iso koiran alku. Vahtiviettiä löytyy välillä hieman liikaakin ja välillä tarvitsee muistuttaa kuka kentällä oikein määrää. Jäljellähän mentiin hurjasti eteen päin ja kun kelit ovat nyt olleet mitä ovat ( eli ei lunta) ajattelin mennä huomenna tekemään metsään pienen jäljen jos ehdin. Tokossa ollaan ihan kivalla mallilla, viretila pysyy hyvänä treenien ajan ja pieni paimen nostattaa jopa tokossa kierroksia ihan mukavasti. Seuraaminen on useimmiten niin tiivistä kun haluaisin, on ollut vain itselle "vaikeaa" palkkauksen kanssa, kun Nitro on niin pieni, ettei sitä näe seuraamisessa. Sisällä ollaan peilin edessä saatu tehtyä hyvin, tarvitsee vain itselle aina muistuttaa, että palkka tulee antaa tarpeeksi alas. Käännökset ovat hyvät ja tiiviit. Vielä tosin seuraamisessa mennään paljon namppapalkalla, tosin mihin tässä on kiire? Paikkamakuu- ja istuminen ovat kehittyneet hyvin. Sisällä treenaaminen on selkeästi auttanut, laitan koirat riviin makaamaan / istumaan ja poistun itse toiseen huoneeseen. Apuri on kertonut jos koirat nousevat tai olen ikkunan kautta tiirannut, että maassa pysyvät. Nitro painaa luonnostaan hetken päästä pään maahan, sitä ei siis ole siihen mitenkään erikseen opetettu/käsketty. Paikallaoloon tulisi vain saada vieraita koiria mukaan, mulla kun on koulun yms. takia nyt niin typerät treeniajat, etten ole oikein Jokelaankana ehtinyt, ja tämä jos mikä ketuttaa vietävästi! En nimittäin itse ole Nitron kanssa yhtään varma kun vieraita koiria on paikalla.

Hyppy on edistynyt hyvin, tänään näytti siltä, että voisi olla yksi lempijutuista   Jääviä en ole vielä tehnyt kokonaisena liikkeenä vaan käskyttänyt sekaisin maahan, istu ja stop. Nämä sujuvat melko hyvin. Maahanmeno on näistä kaikista nopein, seuraavaksi istuminen ja seisominen on vielä epävarma. Luoksetulo on kivan vauhdikas, palkkaan koiran nyt jalkojen välistä pitkällä lelulla, niin ei tule minunkaan kumarruttua eteen päin..   

Mitäs vielä. Agilityä ollaan tehty siten, että ensin ollaan treenattu tokoa tai käyty hakuilemassa, jotta olen saanut kierrokset alemmaksi. Nitrohan kuumuu agilityssä niin, että alkaa haukkumaan ja näykkimään mua jaloista. Hakujutuista yritän kirjoittaa huomenna treenien jälkeen tiivistelmän.. Lisäksi tuntuu, että jokainen on näin vuoden lopuksi laittanut jotain tavoitteita. En tiedä uskallanko itse moiseen. Tuo pieni harmaa kun tuntuu välill olevan sellainen rähisiä, että olen itsekin sen seurassa välillä epävarma. Laitettaisko tähän vaikka ALOn koe syksylle.

Ai niin, ensi kaudella Pommi ja Nitro treenaavat HVK:n riveissä. Odotan innolla. Nitron Bh-kurssi alkaa tammikuussa. (Onko sekin sitten tavoitteemme ensi vuodelle... Ei kai?)