Maanantaina 23.4 oli Nitrolla HSKP:n toko sirkuskentällä. Koirasta kyllä huomasi, että talvi on treenattu sisätiloissa. Alku oli taas jotain aivan kamalaa, koira ihan kierroksilla kaikille koirille ja keskittyminen treeniin vaati hetken aikaa. Lieko tunnetilaa nostattanut lisää se, että Pommi treenasi tokoa ennen Nitroa ja poika joutui odottamaan autossa.

Pommilla on kyllä ihan super päivä. Seuraaminen oli kivan oloista ja paikka pysyi hyvin. Kaikki jäävät onnistuivat ja olivat huippuja. Noutokin onnistui, eli koira ei varastanut liikkeelle lähtöä. Positiivista oli myöskin se, että Pompottimella on selkeästi ollut hieman kevättä rinnassa lähiaikoina, mutta treenatessa koira jaksoi keskittyä hyvin. Edes vieressä skeittaavat nuoret eivät häirinneet ollenkaan.

Nitrolla tosissaan oli hieman vaikeuksia keskittyä. Vieressä piippaava kettuterrieri sai pojan kierrokset kaakkoon. Toki on pakko myöntää, että itseänikin hieman häiritsi koiran huutaminen ja varsinkin, kun koiran omistaja selkeästi turhautui ja hermostui koiraan eikä palkannut sitä mistään oikeasta toiminnasta.. Noh, ei kuulu meille. Sivulle tulot olivat Nipalla hyvin hallussa ja kontaktikin pysyi hyvin. Tein kaikki alo liikkeet hyppyä lukuunottamatta, sillä kentällä ei hyppyestettä ole. Ainoa omituinen asia tapahtui lopussa, luoksepäästäminen. Nitro ei sitten millään pysynyt sivulla eikä antanut koskea itseensä. Itseasiassa meni mun taakse istumaan selkä liikkuriin päin. Siis mitä ihmettä?? Näin ei ole koskaan ikinä missään tapahtunut. Miksi koira ei antanut koskea itseensä?

Viikolla ollaan muutenkin ahkerasti tokoiltu, lisäksi käyty jäljellä ja hakuiltu. Jälkitreenit meni koirilla ei hyvin, ei huonosti vaan ihan ok. Pientä hapuilua molemmilla. Jäljet tein viereiselle pellolle, molemmat koirat näkivät jälkien tallauksen. Nipan jälki n. 150 askelta, 4 kulmaa. Lopussa palkkana iltaruoka. Jäljellä nameja miten sattuu ei kuitenkaan jokaisella askeleella. Välillä ehkä hieman liiankin pitkillä väleillä. Koira lähti liina kireällä hirveällä kiireellä jäljelle ja poukkoili mihin sattuu. Lopulta kuitenkin rauhoittui ja saatiin jälki ihan kunnialla loppuun. Huittisissa jälki sujui kyllä jotenkin paremmin..

Pommi lähti jäljelle hyvin. Ensimmäisestä kulmasta meinasi mennä yli, tarkisti ja palasi kuitenkin onneksi oikealle jäljelle. Olin tiputtanut jäljelle vain 2 esinettä, nahkahanskan ja puuvillahanskan. Nahkahanskan ohi ajoi tyylikkäästi blush Siis what, en muista koska olisi niin tehnyt, ei vain pysähtynyt. Huomasi kyllä hanskan, nuuhkaisi ja jatkoi matkaan. Otin koiran takaisin, laitoin jälkelle uudestaan ja esineen kohdalla annoin maahan käskyn. Tämän jälkeen ilmaisi kyllä toisenkin esineen. Loppujälki meni ihan ok, pientä hapuilua,mutta se kaiketi annetaan anteeksi pitkän talven jälkeen.

Lopuksi molemmat koirat ottivat tottista. Niin hyvä fiilis taas treeneistä. Niin hyvä fiilis.