Maaliskuu on mennyt vauhdilla. Pari viikkoa Thaimaan lämmössä ja sitten taas totutteleminen normaalirytmiin. Koiran olivat loman ajan hoidossa Huittisissa. Saivat juosta pitkin metsiä peurojen perässä, toisinsanoen elivät kuin pellossa ja sen huomaa. Varsinkin Nitro, se pentele kokeilee taas. Isälle oli kerran yrittänyt uhitella, mutta alistui sitten kohtaloonsa "vain koira".  hah, nyt tuo riiviö sitten kokeilee, onko mamma edelleen niin tiukkapipo kuin ennenkin, voin kertoa, on se. Lenkillä olo taas taas yhtä tuskaa ja räyhäämistä, mutta eiköhän tuo tuosta taas tokene. Pitää taas vain muistuttaa miten taajamassa oikein pitää asua.

Tänään tuli mieleeni, että voisi ottaa taas aamun lyhyet toko sessiot mukaan kuvioihin. Muutamaa liiketta tehdään aamuisin ja that´s it. Ainakin viimeksi se tuntui toimivan. Nyt lomasta johtuen tuli taasen treenitaukoa, jonka aikana ainakin Nitron aivokapasiteetista on nollantunut suurin piirtein kaikki sinne jo kerran taottu Tokoa ollaan väännetty kyllä ja se leikkii taas! Tarvitsee vain olla tilaa missä juosta ja riekkua lelun kanssa. Ja kyllä, koko talven katolla ollut tennispallo tuli lumien mukana alas ja se on nyt ihan ykkösjuttu. Helpottaa hirveesti palkaamista, jes! Laitetaas muutamia NitroToko kommentteja:

- Seuraaminen oli/on kamalaa. Ilme " en muista mitä sana tarkoittaa" on saanut sanakirjaan Nipan naaman kuvan. Muistutellaan siis.

- Jäävät. Maahan meno ja seisominen ok. Voitteko kuvitella, seisominenkin tällä hetkellä ok. Istuminen epävarma. Maahan mennessä jää välillä hieman vinoon, mutta tämä on jo korjaantunut palkkaamalla maahan ja tekemällä maahanmenoja erikseen.

- Luoksetulo. Jää paikalle hyvin. Tulee lelun kanssa kovaa. Ilman lelua ei osaa (??what?) paikkaa. --> To do listalle

-  Hyppy. Ollut ok. Ei kommentoitavaa

- Paikkamakuu. Ok. Tähän tarvittaisiin toki suurempia häiriöitä ja toisia koiria. Nyt kun ollaan taas treenattu paljon yksinään, voipi toisen koirat olla taas hetken aikaa haaste

- Nouto. Särkivaaraleiri on toivoni, apuni, luottokorttini. Operaatio leirillä Nitro noutaa suunniteltu.

 

Pommi pompulan kommentteja:

- Toko junnaa jotenkin paikallaan, en tiedä miksi.  Motivaatio-ongelmia? Pitäisi jo päästä agikentille (ulos!!) ja hakumetsään.

- Seuraaminen ihan ok, välillä irtaantuu minun mielestäni liikaa. Muistutuksella paikka korjaantuu heti.

- Nouto. Itse nouto ihan ok, pitää kapulaa hyvin, menee kapulalle vauhdilla, MUTTA jää noin metrin päähän ohjaajasta.

- Jäävät. Ei mainittavaa.

- Merkki. Tähän pitäisi saada lisää pituutta

 

Omaksi ongelmaksi olen nyt muodostanut huonosti suunnitellut treenit ja sen, että en ole vaatinut koirilta kunnon suoritusta. En edes itse tiedä miksi näin. Nyt kuitenkin itseä niskasta kiinni ja jonkinlaisen treenisuunnitelman tekoon. Tahtoo jo jäljelle ja hakumetsään!!!