Tänään ajetiin Nitron kanssa Järvenpäähän Riitan toko koulutukseen. Tällä kertaa katsottiin vain millä tasolla ollaan menossa ja ensi kertaa varten sitten pitääkin miettiä niitä ongelmiakohtia. Meillä varmaankin listalla ainakin nouto.. Sivulle tulo ja seuraaminen Riitan mielestä ok. Tykkäsi varsinkin Nitron täpäköistä sivulle tuloista ja ennen kaikkea paikka oli oikea. Myös kontakti pysyi hyvin, vaikka Riitta heilutteli meidän edessä vinkulelua. Koira huomasi kyllä Riitan liikeet, vilkaisi ja otti kontaktin uudestaan.

Kaukokäskyt olivat ihan ok mallilla, tällä kertaa takapääkin pysyi paikallaan. Koira on kuitenkin aivan liian kiinni kädessä vielä ja tätä tulisi saada häivytettyä pois. Lisäksi käyttöön tulisi ottaa sana, josta koira tietää, että on tehnyt jotain väärin. Tai sanahan on jo olemassa, ohjaajan tulisi vain skarpata sen käytössä, niin edistystäkin voisi jossain asioissa tapahtua nopeammin. Tarvitsee kuitenkin myöntää, että kaukokäskyjen treenaaminen on jäänyt meillä jostain syystä vähiin. Nämä siis taas treenattavaa listalle mukaan.

Liikkeestä maahan oli Riitan mielestä hyvä. Koira reagoi käskyyn nopeasti ja tippuu alas hyvin. Liikkeestä seisominen tänään ihan ok. Koska koira nopea ja kevyt rakenteinen, sille saadaan varmasti rakennettua näyttävä liike, kunhan ohjaaja vain palkkaa koiran siten, että paino pysyy takana, eikä siirry eteen. Koira siis pysähtyy hyvin ja nopeasti, mutta paino on hieman liikaa edellä.

Ruutua treenattiin pari kertaa lopussa. Otin ruudun targetin avulla. Meni oikeaan paikkaan hyvin, välimatkaa tulisi vain saada kasvatettua lisää. Lisäksi lelupalkkaa olisi välillä hyvä käyttää.

Nipa oli hyvässä vireessä koko treenin, ei ottanut häiriötä frisbee golfin pelaajista, eikä edes kukkoilevasta groendahlista tai corgista. Ihan super. Riitta tykkäsi Nitron tekemisestä tosi paljon. Ja tiedän, että ensi kerralla vaatiikin sitten meiltä jo enemmän. Se ei haittaa, me ollaan valmiita laugh