Perjantaina treenattiin Nitron kanssa tuttuun tapaan Ojangossa Vuokkoset areenalla. Tunnissa ehdittiin tehdä yllättävän paljon kaikkea. Olen myös laittanut merkille, että moni treenaa vain silloin, kun on vetäjän vuoro opastaa heitä, itsellä on aina ollut se tapa, että treenataan koko aika, oli sitten ohjattua tai ei. Saapahan kaiken irti hallivuoroista ja häiriöstä.

Nitron käytös on alkanut parantumaan areenalla huomattavasti. Perjantaina mieleeni juolahti, että silloin kun kentällä on ollut agility esteitä, on penne ollut paljon rauhattomampi, tyyppi oikeasti haluaisi aina mennä myös agi esteille.. Nyt kun ollaan treenattu paljon esteiden lähellä, on esteet pojalle pelkkää ilmaa. Kun ei saa mennä, niin ei saa mennä.

Jokatapauksessa, perjantaina otettiin yllättäen (... ) seuraamista. Tämä oli kivalla mallilla, paikka pysyy kyllä ja virekin ihan ok. Käännökset edelleen kivat, nopeat ja ennen kaikkea oikealla paikalla. Silti, kotitreenit peilin edessä jatkuu. Hiljalleen, hiljalleen, operaatio "avut" hivutetaan hiljalleen pois. Pitkäjänteisyyttä kaivataan. Liikkurin kanssa muuten ok, paitsi lopussa kun tulee vapautus, on kiinnostunut liikkurista. Muuten ei ota häiriötä.

Paikkamakuu. Ehdotin pokkana näille meidän tarkkislaisille rivissä paikkamakuuta- ja istumista. Ryhmässä Nitron lisäksi siis Adhd-mainois, sekä poingpoing tervu Muut katsoivat mua, että olenko hullu, mutta riviin vain. Nitrolle ei huomautettavaa. Tein eripituisilla matkoilla, kävelin, juoksin, heittelin patukkaa ja palloa, hypin koiran edessä ja takana. Pysyi, pysyi ja pysyi. Tämä on oikeasti työvoitto Istuminen epävarmempi, mutta perkele, se pysyi. Kotona paikallaolo treenit siis jatkuvat, ovat selkeästi auttaneet. Eli koirat riviin joko makaamaan tai istumaan olohuoneeseen --> Minä teen koirille ruoat, käyn muissa huoneissa, kävelen ohi, vien kupit paikoilleen ja vapautan ruoalle.

Hyppy. Nitti teki ensin ALO hyppya, tämä hyvä. En ole opettanut sille erikseen paikkaa hypyn takana, vaan koira on itse automaattisesti pysähtynyt aina keskelle seisomaan. Tein 4 toistoa, kaikki ok. Ajattelin sitten kokeilla AVO hyppyä. Hyppäsi hyvin, annoin käskyn, istui hieman hämillään, ja vielä enemmän ihmetteli kun hyppyytin takaisin. Tämä oli kuitenkin hyvä. Ja nyt, koska tämä suoritus oli loistava, niin tähänhän olisi pitänyt lopettaa..Mutta ei, ohjaaja päätti tehdä muutaman toiston kun oli niin super. Toisella kerralla lähti hyvin, istui, mutta KIERSI esteen takaisin. Tätä ei ole koskaanmilloinkaanikinä tehnyt. Vaan nytpä teki. Kolmannella kerralla ei sitten suostunutkaan enää irtoamaan, kun on opetettu, että paikka on sivulla niin sivulla pysytään. Voi tätä paimenten ihanaa sielunelämää Neljäs AVO hyppy onnistui ja vihdoin ohjaajakin ymmärsi lopettaa

Luoksetulo oli hitaampi kuin yleensä. Tätä täytyy pohtia ja mennä ulos isolle kentälle tsekkaamaan tilanne.

Loppuun Nipa sai tehdä hieman putkea ja agilityn A-estettä. Ja mitä ihmettä, ottin A:n kontaktit hyvin. Ei ymmärrä, näitä on oikeasti tehty muutamia kertoja. Putkeenhan tuo pirulainen irtoaa miltä matkalta ja mistä kulmasta tahansa. Hyvänmielen treenit, ja rähinöiltäkin säästyttiin.

Sunnuntain treenit FinAni hallilla Veikkolassa. Tykkään tuosta paikasta kyllä paljon, hyvä pohja ja sopivan lämmin. Lisäksi hallilta löytyy kaikki agility esteet, toko hypyt ja pk-puolen jutut. Alkuun otettiin pareina tuomarille ilmoittautumista. Ensin hieman kierroksia alas ja sitten onnistui. Parina meillä uros aussie ja miesohjaaja, jotka on ollut Nipalle melko musta vaate siksi, että tämä koira saa koko ajan leikin palkaksi ja pitää melkoista örinää leikkiessään. Nyt kuitenkin sujui hyvin. Pysyi kontaktissa. Kyllä se pysyy, siltä pitää oikeasti vaatia, mutten alkaa perseily. Lisäksi on aika nopeasti hokannut, että palkkaa ei oikeasti tipu väärästä käytöksestä. Seuraaminen tuntui hyvältä, oikeasti. Idan mielestä ollaan parissa viikossa menty hurjasti eteenpäin. Yhden hyvän huomion toki sain, Ida kysyi, olenko huomannut että olen alkanut palkkaamaan koiraa liian edestä, nyt kun maha on kasvanut. Hyvä huomio, jota en itse ole tajunnut. Ellu mulle joskus Särkivaara leirillä sanoikin, että kun maha kasvaa, on vaikeaa seuruuttaa (ja palkata) oikeasta kohtaa. Joten, Nipalle opetin sitten sanan palkka, jolloin se kiertää selän takaa oikeassa kädessä olevaan palkaan. Eli sana palkka on vapautuskäskynä seuraamisessä.

Jäävät olivat tänään oikeasti super! Menee seuramisesta maahan ilman mitään vartalo / namikäsi apuja. Muutamat toistot tätä, ja liikeen vaihto. Istuminen myös hyvä ja nopea. Epävarmin näistä on edelleen, seisominen, vaikka bh kokeessa sitä ei olekaan. Uusien sääntöjen myötä olen miettinyt miten bh:n pysähtymiset vaikuttavat tokon jääviin. Niissä kun ei saa pysähtyä...No katsotaan.

Tehtiin siis koko bh-kaavio ja olin oikein tyytyväinen treeniin. Paikkamakuuseen laitoin varmuudeksi Nitron seinään kiinni ja kävin palkkailemassa aina välillä. Nipa makasi kuitenkin paikallaan koko toisen koirakon bh-kaavion ajan. Heitti kuitenkin jossain välissä lonkalle ja makaaminen ei ollut tarpeeksi rauhallista ja keskittynyttä, heilutteli nimittäin häntäänsä.. Korjaanko siis aina vain asennon kun tipahtaa toiselle lonkalle??

Loppuun otin yhden loivemman pk A-esteen. Huippusuoritus pieneltä pk-koiran alulta. Isoa A-estettä en vielä uskaltanut ottaa, eikä ole vielä tarviskaan. Metrinen pk-hyppy näytti hurjalta, nipa kun ei ole edes puoleen väliin estettä... Pieni turkinpippurini, kohta iso mies ja niin rakas Tästä Hopeanuolesta kuulette vielä Mammalomalle olen tehnyt hurjan treenikalenterin, siihen on tosin vielä kuukausia aikaa.hah!