Nitron kanssa oltiin hakuilemassa Mestarintiellä. Poika oli sen verran taas treeni-intoa täynnä, että ensin otettiin 20 minuutin toko sessiot. Häiriön alla seuraamista. Tämä ok, jopa ilman käsiapua koira pysyi pieniä hetkiä oikealla paikalla. Olen nyt ollut tarkkana käden kanssa, sen verran on tullut sanomista oikeasta palkkaus kohdasta..

Paikkamakuu sujuu jo paremmin ja pidemmiltäkin paikoilta. Tein kuitenkin melko lyhyitä makuita, ehkä n. 30 sek. Näissä ei huomautettavaa. Pidemmissä paikallaoloissa olen huomannut, että koira meinaa nousta, mutta menee katseella maahan. Tietää, ettei saisi nousta, mutta hinku palkalle on niin kova. Paikallaoloja otin myös istumisessa, nämä ok. Sivulta maahan menot ovat nopeita ja suoria, toki näitäkin tehdään vielä avun kanssa. Askelsiirtymät olivat ok, ei enää sitä kenguruloikkaa mukana.

Kuva T.Lempiäinen

Olin jo päättänyt ennen maastoon menoa, että otan koiralle 4 piiloa. Ensimmäinen piilo tehtiin siten, että koira näki kun maalimies meni piiloon. Koira lähtikin hirveällä vauhdilla maalimiehelle. Oli käyttäytynyt nätisti. Hieman hapuilua, eli nenä ei vielä täysin auki.

Kuvat T.Lempiäinen

Toinen piilo päätettiin ottaa alamäkeen, josta tuuli hieman. Maalimiehen menoa piilolle Nitro ei nähnyt. Ensimmäinen lähetys meni harakoille.Nitro alkoi mörköileen. Otin koiran uudestaan luokse ja lähetin uudestaan. Tämä lähetys oli hieno. Saatiin juuri pieni tuulevire ja koira sai hajun. Nipa meni aivan mielettömän lujaa piilolle ja suoraan. Loistavaa!

Kuva T.Lempiäinen

2 viimeistä maalimiestä meni paremmin. Viimeiselle päätin ottaa mukaan ääniavun, jotta saadaan varmasti onnistunut pisto. Ja sehän onnistui. Maalimiehellä herkkuruokaa ja mielettömät bileet. pystyyn. Oikein onnistuneet haku treenit, ja mukavaa oli. Viimeisiin pistoihin saatiin jopa tuulen vire mukavasti mukaan. Sitten pitäisi hiljalleen alkaa miettimään ilmaisua. Olin jo melkein päättänyt, että Nitrosta tulee haukkuva, mutta kun aloin oikein kunnolla pohtimaan, niin alkoi myös rullakoiran rooli kiinnostamaan. Molemmissa on varmasti hyviä ja huonoja puolia, päällimmäisenä "huolena" haukkuilmaisussa on kuitenkin valeilmaisut. Voihan näitä toki tulla rullakoirallakin ja ennen kuin rullailmaisua aletaan tekemään, tulisi nouto olla kunnossa, ja sitä meidän nouto ei lähellekään ole.. Huoh, ompa hirveästi taas päätettävää

 

Kuva T.Lempiäinen

Hyvien treenien jälkeen on helppo hymyillä.

Kuva T.Lempiäinen