Aamu aloitettiin jäljillä. Tein Pommille ja Nitrolle molemmille jäljet pellolle, jossa kasvoi n. 20 cm pitkää heinää. Nitron jälki vanheni n. tunnin ja Pommin jälki n. 1,5 tuntia. Otin Nirtoglyseriinille ensin pienen keppitreenin, eli lyhyt jälki, jossa 4 keppiä. 2 Ensimmäistä keppiä meni harakoille, tyypillä oli niin kiire oikealle jäljelle, vaikka Nitron jälki oli 100 metriä toiseen suuntaan, ja välissä oli vielä puro. Anyway 2 viimeistä keppiä meni ihan ok, laitoin koiran käskyllä maahan kepin kohdalla. Tätä täytyy kuitenkin vielä treenata lisää, ja paljon.

Oikea jälki menikin sitten mainiosti, ja oli varmaa Nitroa. Kulmat meni hyvin ja ojan ylitys loistavasti, vaikkakin huomasin, että melko lähellä Nipan jälkeä meni jonkun toisen tekemä vanha jälki. Nitro tarkisti toisen jäljen, mutta totesi ilmeisesti, että kyseessä on väärä jälki ja palasi oikealle. Jes!

Jäljellä oli edelleen pari purkkia, näissä ilmaisut vinot. En hyväksynyt näitä vaan pyysin koiraa korjaamaan asennon suoraksi. Loppupalkkana aamuruoka ja jäljen jälkeen olikin onnellinen poika!

Pommille tein omasta mielestäni vaikean jäljen. Paljon ojien ylityksiä ja harhajälkiä. Jäljellä oli 4 keppiä ja 4 purkkia. Pommi lähti hyvin jäljelle, mutta sitten ohjaaja möhli ja kiristi liinaa, kun mun mielestä Pommi lähti väärälle jäljelle. Noh, ei lähtenyt Vaan ihan oikealla jäljellä pysyi.

Pommillakin kulmat olivat hyvät ja varmat. Jotenkin tuntuu, että tällä kaudella koira on rauhoittunut jäljellä todella paljon ja sen keskittymiskyky on paljon parempaa kuin viime vuonna. Se jäljestää mielestäni varmasti, eikä ota itseensä ohjaajan mokista.

Pommin ilmaisut olivat hyvät ja varmat. Ja ennen kaikkea suorat! Jotain on siis tehty oikein!

Myös Pommilla jäljen päässä aamuruoka. Jälkien ja pienten tokoilujen jälkeen oli 2 onnellista aussieta